Data og analyse

Herunder har vi samlet data og analyser på globale aktier og europæiske aktier.

Klik på billedet for at download excel-arket

I dette Excel-ark har vi lagt de skræddersyede benchmarks for alle de undersøgte fonde. Hvis du downloader det, kan du se hvem der har leveret det højeste merafkast i forhold til det skræddersyede benchmark i 2021. Desuden kan du se, hvordan de forskellige skræddersyede benchmarks er sammensat, og du kan sortere på de forskellige faktor-eksponeringer i benchmarks og derved finde ud af, hvilke fonde der giver størst eksponering til eksempelvis Value-faktoren. 

Download Flagskibsanalysen

Ved du hvor dine penge er bedst investeret? Hvor mange kapitalforvaltere har rent faktisk været i stand til, at levere et merafkast når vi ser tilbage på de sidste 20 år?  Download analysen og bliv klogere på om du har investeret rigtigt.

 

Se vores video der gennemgår vores flagskibsanalyse

I videoen løfter vi sløret for, hvem der har klaret sig godt og hvem der har klaret sig mindre godt de seneste to årtier.

Top 3 bedste fonde

indenfor globale og europæiske aktier i 2021

Vi kårer vinderne i form af de tre bedste globale aktiefonde og de tre bedste europæiske aktiefonde. Men det er ikke nødvendigvis de fonde, du forventer – for vi kårer vinderne baseret på deres afkast i forhold til benchmarks, der reflekterer deres faktor-mæssige eksponeringer.

Hvis en fond har haft stor modvind pga. sit investeringsunivers, bliver vi nødt til at korrigere for dette for at finde ud af, om afkastet har været skabt på baggrund af held eller dygtighed. Denne korrektion har vi foretaget for samtlige globale- og europæiske aktiefonde med minimum 5 års historik og med markedsførings-godkendelse i Danmark.

På baggrund af de skræddersyede benchmarks gennemgår vi, hvilke typer af risici investorerne i vinderfondene har været udsat for samt, hvornår investorerne kan forvente gode eller dårlige afkast i de pågældende fonde.

Scroll til toppen

Udfyld og få tilsendt vores excel-ark med skræddersyede benchmarks

Husk at tjekke dit spamfilter for e-mailen hvis den ikke dukker op i din indbakke indenfor få minutter.

Udfyld og få tilsendt vores flagskibsanalyse

Husk at tjekke dit spamfilter for e-mailen hvis den ikke dukker op i din indbakke indenfor få minutter.

Investér smartere

Indtast de beløb du har investeret i aktier, obligationer, alternativer og kontanter og se hvor stort et afkast du kan forvente over de næste 10 år.