×

Om Selected Group

Om Selected Alternatives

Nyheder og viden

Team

Karriere

Kontakt

Selected Alternatives

Selected Advice

The Many company logo

Investeringsfond køber portefølje af Jysk-familie

Udgivet den 28. juli 2021

Boligejendomme for over en halv milliard har tidligere i år skiftet hænder fra Vision Properties til et selskab med investeringsfonden Selected Alternatives som hovedaktionær. Også en schweizisk kapitalforvalter og Danske Banks chefjurist har været inde over handlen.

Investeringsfonden Selected Alternatives har sammen med en række mindre investorer købt en ejendomsportefølje af Vision Properties, der er ejet af Lars Larsen Group og Schou Family Invest.

Det drejer sig om seks boligejendomme på i alt 14000 kvm beliggende i København, Hellerup og Gentofte. Porteføljen har kostet omkring 80 mio. euro, svarende til ca. 600 mio. kr., oplyser Tonny Elsberg, direktør i den Skanderborg-baserede investeringsrådgiver Selected Group, der står bag Selected Alternatives.

“Vi vil gerne opbygge en portefølje af boligejendomme i hovedstadsområdet. Derfor har vi lavet denne investering, der sker gennem et selskab, hvor fonden ejer ca. 35 procent,” siger Tonny Elsberg til EjendomsWatch.

Selskabet, som overtog porteføljen i marts 2021, hedder Viga Re. Selskabet har finansmanden Kristian Goth Vinther som adm. direktør, og bestyrelsesformanden er Danske Banks chefjurist, Niels Heering, der tidligere har været formand for blandt andet M. Goldschmidt Holding og Jeudan.

“Det er to personer, som er særdeles godt kendt med det københavnske ejendomsområde, hvor de har været beskæftiget i mange år. Vi forsøger at teame op med de bedste samarbejdspartnere, når vi laver investeringer, og det har vi også gjort her,” siger Tonny Elsberg.

Har tidligere købt af Crescendo

Investeringen er én af fem ejendomsinvesteringer, som Selected Alternatives har lavet siden februar 2020. De foregående fire investeringer er sket gennem den aarhusianske projektudbyder Crescendo.

“Vi er ikke fastlåst på bestemte samarbejdspartnere. Det varierer alt efter, hvem der er de bedste inden for de forskellige områder, og hvem der kan give det bedste tilbud,” siger Tonny Elsberg.

Crescendo-porteføljerne er blandt andet beliggende i Aarhus, Silkeborg og Horsens og er fuldt ejet af Selected Alternatives, der i alt har aktiver for ca. 1,5 mia. kr., hvoraf en tredjedel er placeret i ejendomme.

Dermed skiller de sig ud fra Vige Re-porteføljen, hvor man blandt andet har en schweizisk institutionel investor, Swiss Finance & Property, med i ejerkredsen.

“Det er lidt nemmere at lave sin første ejendomsinvestering i København end i Jylland. Der er lidt mere eksotisk for dem, end det er for os,” siger Tonny Elsberg om partnerskabet.

Mål om 15 mia. i AUM

Netop den schweiziske forbindelse er noget, som Selected Group har etableret inden for det seneste halve år. Selskabets grundlægger og ejer, Johann Laux, er således flyttet til Schweiz for at etablere sig på dette marked for wealth management.

“Indtil videre har vi primært henvendt os til velhavere i Danmark, men der findes jo langt mere kapital i området omkring Zürich, og det vil vi gerne have en bid af,” siger Tonny Elsberg.

Forhåbningen er, at dette kan drive den fremtidige vækst i Selected Group, som Tonny Elsberg håber bliver “alt andet end stille og rolig.”

“Lige nu har vi ca. 7,5 mia. kr. i AUM (aktiver under forvaltning, red.). Målet er, at vi ved udgangen af næste år har fordoblet det, så vi runder 15 mia. kr.,” siger Tonny Elsberg.

Du kan læse artiklen på ejendomswatch.dk

Om Selected Group

kontakt@selectedgroup.dk | +45 88 88 82 06

Nyheder og viden

Team

Information

Politikker

Kontaktinformation

Besøg

Selected Alternatives

Kontakt

LinkedIn

Facebook

YouTube